UitvaartMedia – de uitgever in de uitvaartbranche

UitvaartMedia uitgever in de uitvaarbranche

UitvaartMedia is dé vakuitgeverij voor de uitvaartbranche

Brancheblad Uitvaartzorg blad in de uitvaartbranche

UitvaartMedia houdt iedereen die professioneel te maken heeft met het verzorgen van een uitvaart op de hoogte van nieuws, achtergronden, trends en ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche.

Vanaf 2008 is UitvaartMedia Het Uitvaartwezen (de voorloper van het Brancheblad Uitvaartzorg) gaan uitgeven. Zij restylden het blad en verzorgden ook de eerste website voor het blad. Toen in 2012 de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) de NUVU opvolgde als eigenaar van het blad verzorgde UitvaartMedia een geheel nieuwe uitstraling en naam voor het blad: Brancheblad Uitvaartzorg.

Naast het Brancheblad Uitvaartzorg beheert UitvaartMedia nog meerdere kanalen om de spelers binnen de uitvaartbranche te informeren. Dit zijn:

  • Uitvaartmedia.com hierop wordt het dagelijkse nieuws vanuit de branche gebracht. Tevens worden productinnovaties, noviteiten en praktische dossiers uitgelicht. De uitvaartagenda met de diverse beurzen worden ook vermeld evenals de collegiale diensten vermeld. Voor meer informatie over de collegiale diensten verwijzen wij u naar de pagina van het Brancheblad Uitvaartzorg.
  • WerkenindeUitvaart.com biedt alle informatie die van belang is voor werkgevers en werknemers in de werkt (of geïnteresseerd bent in) de uitvaartbranche. Hierbij kan gedacht worden aan een overzicht van functies, vacatures, opleidingen en cursussen.
  • UitvaartBranchemonitor.com. Via deze monitor wordt regelmatig (online) onderzoek gedaan naar trends en ontwikkelingen. Professionals binnen de uitvaartbranche kunnen op deze site hun visie /mening delen over diverse (actuele) onderwerpen.
  • Vakblad Uitvaart

De BGNU is de branchevereniging binnen de uitvaart en de opdrachtgever voor het blad Brancheblad BGNU branchevereniging uitvaartUitvaartzorg. Zij behartigt de belangen van haar leden onder meer tijdens CAO onderhandelingen en is het aanspreekpunt voor o.a. de media, de overheid en zorginstellingen.

Om de kwaliteit binnen de branche te waarborgen ontwikkelde de BGNU het Keurmerk Uitvaarzorg en het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg

Het BGNU staat samen met haar leden dan ook voor een hoge kwaliteit van dienstverlening. Haar kernwaarden zijn medeleven, betrouwbaarheid, transparantie en keuzevrijheid.

Laatste update: juli 2017